Végre sikerült nővérem szülinapjára elkészítenem a tortát.
Az ötletet Csokipari adta, külsőre és a krém elkészítésében is.
Egy 6 tojásos csokis piskóta a torta alapja.
Krém:
- 250 g mascarpone
- 100 g szeder
- 100 g fehércsoki
- 300 g Hulala
A díszítéshez szeder és tejszín (én ehhez is Hulalát használtam).
Elkészítés:
1. Először a piskótát készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni.
2. Következő lépés a krém elkészítése. Felverjuk a tejszínhabot, belekeverjük a mascarponét és a gőz fölött felolvasztott (vagy mikroban) fehércsokoládét. Egy másik edényben turmixgéppel felaprítjuk a szedret és a végén a két krémet összekeverjük.
3. A piskótát három részre vágjuk és megkenjük a krémmel (én a belsejébe is tettem félbe vágott szederszemeket)
4. Díszítés tejszínhabbal és szederrel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése