2011. augusztus 6., szombat

Szeder torta

Végre sikerült nővérem szülinapjára elkészítenem a tortát.
Az ötletet Csokipari adta, külsőre és a krém elkészítésében is.

Egy 6 tojásos csokis piskóta a torta alapja.

Krém:
- 250 g mascarpone
- 100 g szeder
- 100 g fehércsoki
- 300 g Hulala

A díszítéshez szeder és tejszín (én ehhez is Hulalát használtam).

Elkészítés:
1. Először a piskótát készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni.
2. Következő lépés a krém elkészítése. Felverjuk a tejszínhabot, belekeverjük a mascarponét és a gőz fölött felolvasztott (vagy mikroban) fehércsokoládét. Egy másik edényben turmixgéppel felaprítjuk a szedret és a végén a két krémet összekeverjük.
3. A piskótát három részre vágjuk és megkenjük a krémmel (én a belsejébe is tettem félbe vágott szederszemeket)
4. Díszítés tejszínhabbal és szederrel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése